Novi proizvod životnog osiguranja na tržištu Srbije

Generali Osiguranje Srbija prva je kompanija na našem finansijskom tržištu koja će klijentima ponuditi životno osiguranje povezano sa ulaganjem u investicione fondove.

Generali Osiguranje Srbija razvilo je inovativan i jedinstven proizvod na našem tržištu koji kombinuje klasičan vid životnog osiguranja sa ulaganjem u investicione fondove, tzv. „unit-linked proizvod“.

Generali Mozaik namenjen je klijentima koji žele dugoročno da štede i obezbede finansijsku sigurnost za svoje najmilije, ali i da aktivno investiraju na tržištu kapitala tako što će upravljanje imovinom prepustiti finansijskim stručnjacima.

Predsednik Izvršnog odbora i generalni direktor Generali Osiguranja Srbija, Dragan Filipović kaže: „Poslovi životnog osiguranja povezani sa investicionim jedinicama znatno su se povećali tokom poslednjih nekoliko godina u zemljama Evropske unije. Izmenama zakona o osiguranju omogućeno je uvođenje ovakvih proizvoda i na tržište Srbije. Ipak, za širi potencijal razvoja unit-linked proizvoda, potrebna je i promena druge zakonske regulative u domenu proširenja slobodnog prostora za ulaganje i upravljanje sredstvima, a samim tim i veću ponudu fondova. Zadovoljan sam što smo prvi na finansijskom tržištu ponudili klijentima ovakav proizvod, čime smo još jednom potvrdili inovativan pristup poslovanju i sposobnost da klijentima ponudimo nešto novo. Kao dugogodišnji lider na tržištu životnog osiguranja u Srbiji, sa tržišnim učešćem od 34% (treći kvartal 2015. godine), plasiranjem novog proizvoda krećemo se u skladu sa svetskim tražišnim trendovima i strategijom Generali grupe.“

GENERALI MOZAIK

Polisa investicionog životnog osiguranja Generali Mozaik pokriva slučaj smrti i slučaj isteka perioda osiguranja (doživljenje). Osiguranje se može ugovoriti na period od pet do 25 godina. Premija se plaća jednokratno u dinarima. Jednokratno uplaćena premija se ulaže u investicione jedinice sledećih investicionih fondova: Raiffeisen CASH, Raiffeisen EURO CASH, Raiffeisen WORLD, KomBank Novčani fond i KomBank InFond.

Osigurana suma za slučaj doživljenja jednaka je vrednosti investicionog paketa na individualnom računu ugovarača na dan isteka ugovora o osiguranju. Za slučaj smrti isplaćuje se garantovana osigurana suma u iznosu do 20.000 evra, na koju se dodaje vrednost investicionog paketa na individualnom računu ugovarača na dan nastanka osiguranog slučaja.

Po prvi put na našem tržištu, dobit po polisi vezuje se za prinose investicionih fondova u koje se ulaže premija.